Bok om rase

Jon Røyne Kyllingstad sin bok er en vitenskapshistorisk gjennomgang av begrepet rase fra 1700-tallet og fram til i dag. Boken, på over firehundre sider, er gjennomillustrert. Hodeskallene på omslaget viser til måling av skaller og ideen om at man kan måle intelligens ut fra hodeform. Den svenske jenta symboliserer den «rene ariske rase», og viser samtidig til at rasetenking var utbredd også her i Norden. En spennende bok å jobbe med, med et riktig billedmateriale.

Tilbakemelding fra forfatteren: «Dæven for ei praktfull bok. Omslaget funker som bare det, og det er en stor glede å bla i boka. Dessuten var det veldig hyggelig og effektivt å samarbeide med deg, Ingeborg! Jeg har for øvrig fått mange uoppfordrede, begeistrede kommentarer om bokas design fra venner og bekjente. Tusen takk.»